Nuselska kuchta

Nuselska kuchta

22. 3. 2014

BLONDIE, A NE ÚPLNĚ BLBÁ

Cože? Že z vás padají plavky? Že je jaro a musíte se sebou něco udělat, abyste do léta nevypadali jak ožužlané kostřičky, které i na pláži ve 33 stupních sedí ve svetru, protože je vám pořád zima? No, budiž, co bych pro vás neudělala, problémy se musí řešit pěkně zpříma, rázně a tak nějak holisticky, že ano. Na dobré čerstvé ovoce si ještě nějakou tu chvilku počkáme, čokoláda je naštěstí čerstvá pořád, takže nám nic nebrání, abychom si uplácali takovou blonďatou verzi brownies. Jsem na brunety v celé škále, od chlapů po čokolády, jenom támhle vzadu, to je snad jediná výjimka, sedí blondie. A to můžu.

Ba ne, nedělám to kvůli vám, jsem sobec sobecká... Nějak na mě padla lenora, deka, chmury a vůbec. A protože už pár let nekouřím, alkohol se snažím přes den nepít (pro sociálku - to byl vtip, sociálko..) a na antidepresiva to ještě není, holt to nepůjde zabít jinak než psychoterapií v kuchyni. A hned dvojitou, protože sladkým si nějaké ty veselé breberky hormonální z mozku taky vymlátím.

Když něco dělám, dělám to pořádně a když už se ládovat sladkým, tak pořádně dekadentně! Tenhle dezert ani nemusíte sníst na posezení, vydrží vám v lednici klidně i týden. Hahahahahooohohohochecheche... No jo, když těm návštěvám tak chutná... nenažranci!!!

Ingredience:
180 g másla
300 g cukru krystal/ hnědého třtinového cukru
250 g hladké mouky
2 vejce
200 g bílé čokolády
150 g brusinek
dle chuti ořechy
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli

1. Troubu rozehřejte na 180 C. Pekáček, formu (rozměr cca 20x30 cm, apod.) vyložte pečícím papírem.
2. Do větší mísy nasypte cukr a přidejte špetku soli. Cukr zalijte rozpuštěným máslem a metlou vymíchejte, až se cukr teplým máslem trochu rozpustí.
3. V jiné misce meltou rozšlehejte dvě celá vece a přilijte k cukru s máslem. Pečlivě vymíchejte. 
4. Přidejte sodu a prášek do pečiva a opět pečlivě vymíchejte.
4. Přisypte třetinu mouky a metlou pečlivě zamíchejte do směsi, přidejte další třetinu, zase pořádně smíchejte a přisypte poslední část mouky. Těsto by tak akorát mělo spadávat z metly, nesmí být moc řídké.
5. Vyměňte metlu za lžíci nebo stěrku a zapřekládejte do těsta čokoládu, brusinky, případně ořechy.
6. Směs  nahňácejte do formy nebo pekáčku a pečte 30-40 minut. Nechte vychladnout v nádobě, až pak krájejte.

No já nevím, jak u vás, ale u mě dobrý. Po lehkém obědě tak akorát na udržení rovnováhy mezi zdravím kypícími a zkornatělými pláty praskajícími cévami. Přece jen chci taky někdy umřít, aby mohly děti dědit, no ne?

Žádné komentáře:

Okomentovat