Nuselska kuchta

Nuselska kuchta

16. 3. 2014

MAKRONKY S GANACHE Z BÍLÉ ČOKOLÁDY A ČERVENÝMI BON PARI

Jsou veselé, jsou hravé. Krom slečen, kterým můžete zavolat a popovídat si na různá intelektuální témata, jsou veselé a hravé také makronky. Spousta lidí má asi osypky a dostávají záchvaty hyperaktivity, jen se podívají na tyhle barvami hrající kolečka, protože je v nich tuze moc fuj éček a budeme mít rakovinu a teda i bez barviv se dá žít a tak dál a tak dál... Občas jsem bestie... Třeba když slyším militantní vegetariány a děti duhy a mraků a vím já čeho všeho, mám chuť (byť normálně mírumilovná, tedy k němým tvorům) zabít nějaké nevinné zvyřádko a spořádat ho před zraky traumatizovaných vegetariánů za syrova. Stejně tak to na mě jde, když slyším nějakého ultrazdravoextremistu hlásat o barvivech. Ano, určitě pro nás nejsou to nejlepší, ale když si představím, co všechno do sebe nacpeme v dobré víře třeba jenom v zelenině, přijde mi kapka (doslova) barviva v makronkách k smíchu. Proto jsem se rozhodla přitvrdit a něco barviva do nich propašovat i v náplni. 



Bon pari - taky jste jako děti z pytlíku vyzobávali zásadně jen ty červené a zelené? A ty žluté a oranžové tam zůstávaly a přišli jste na ně po roce, když vás honila mlsná? Tak jste si je nakonec přece jen dali a celofán zůstal z poloviny přiblemclý na bonbonu, takže jste ho z něj museli prvně zcumlat a vyndavat si pak jeho kousky z pusy? Mmmmmmm, jedna z mála netraumatických vzpomínek na dětství.
Tohle je báječná věc v tom, že můžete vzít prakticky jakýkoliv bonbon, který máte rádi a nacpat ho do náplně. Variací bude jistě nepočítaně. Ráda bych někde našla bonbony, které si pamatuju z dětství, byly duhové, proužkované, docela kyselé, na jazyku jakoby jemně perlily, ty jsem měla strašně ráda! Dnes je běžně v obchodě nevidím, ale třeba nějaký candy store v Praze objevím. Mám vlastně pocit, že jsem viděla něco v Celetné. Hmmmm.. 

Makronky upečte podle základního receptu
Náplň:
všechny červené bonbony z jednoho pytlíku Bon pari (použila jsem superkyselé)
200 g bílé čokolády
150 ml smetany 33%


1. Bonbony nasekejte v robotu na malinké kousíčky a nasypte do malého rendlíku. Do misky rozlámejte čokoládu.
 2. Do rendlíku s bonbony přidejte lžíci vody a zahřívejte na středním plameni, až se krystalky rozpustí. 
3. Jakmile jsou rozpuštěné a směs bublá, přilijte smetanu a rozmíchejte. Nechte přejít varem a odstavte.
4. Přelijte směsí čokoládu a vymíchejte do hladka. Zakryjte fresh folií (talířkem, pokličkou) a dejte vychladit do lednice nebo mrazáku. Ganache z bílé čokolády tuhne trochu hůř, než ganache z hořké čokolády, zdá-li se vám na plnění makronek příliš tekutý, vyšlehejte ho mixerem. 
5. Naplňte si cukrářský pytlík nebo takovou tu stříkačku na krémy a makronky naplňte. Lžičkou to jde samozřejmě taky, ale tahle náplň je díky cukrovému rozvaru docela lepivec, takže než se odlepí od lžičky, je to souboj nervů...




No nejsou roztomilé? Případný záchvat hyperaktivity následující po konzumaci makronek můžete u sebe využít tak, že třeba uklidíte celý byt, nahodíte panelák novou fasádou, půjdete si zaběhat, kombinací nepočítaně.. Uvidíte, jak se ještě budete s barvivy kamarádit! Z jarní letargie pojedete najednou jako turbo myš a ani to nebude bolet! Děti bych vykopla na hřiště, jen si hrajte, tu máš kohouta a za chvíli nebude po hyperaktivitě ani stopy :)




Žádné komentáře:

Okomentovat