Nuselska kuchta

Nuselska kuchta

20. 5. 2014

MAKRONKY S GANACHE Z KARAMELIZOVANÉ BÍLÉ ČOKOLÁDY

Asi by nebylo normální, kdybych se nedávno publikovanému příspěvku o karamelizované bílé čokoládě nepokusila nasadit makronkový klobouček. No ale uznejte sami, mít takovou dobrotu a nenacpat ji do makronek? Eto něvazmožno! A protože se mi po nezdarech s kupovanou mandlovou moukou z Lidlu zase daří jako od maminky, nacpala jsem do nich ještě tři překvapení. Takové tři makronky pro Popelku. To víte, doba se posunula, nějaké lískáče, o to by moderní princezny ani pohledem nezavadily. Koneckonců toho, na co jsou novodobé princezny zvyklé, jsme svědky denně na ulicích a silnicích, je potřeba přitvrdit. Stará, zahořklá rašple, co? Dejte mi zbraň, skončím to sama..


Abych vyvážila echtovní sladkost náplně, byť i tahle je lehce slaná, do pár makronek z této šarže jsem dala v rumu máčené rozinky, do dalších rebarborové želé a do ostatních maličkou lžičku grapefruitového curdu. Toho času na sádlolikvidující stravě, nemohu vám bohužel poskytnout recenzi svou. Podle reakcí naší dorůstající princezny se ale dá soudit, že je to kombinace více než schůdná, proto se nestydím prezentovat tyto výtvory ani tady. A ne, babi, ne, sociálko, tu s rumovými rozinkami nedostala! Naše dcerunka má ráda pivo...


Postup, jak na makronky najdete v tomto příspěvku. Ganache je pak naprosto triviální, pokud jste byli pilní jako včeličky a karamelizovanou bílou čokošku už máte hezky v pelíšku ve sklenici. Pokud jste byli líné, ochrápané, povalující se včely, asi právě klikáte na šipku zpět a o tenhle recept ztrácíte zájem. No, pravda, je to pak na delší předloktí.

Ganache:
200 g karamelizované bílé čokolády
110 g 33% smetany

Čokoládu, kterou jste si tak úhledně nalili do nějaké zavařovačky zase hezky nožem vydloubejte do misky (ne plastové) a pokuste se při tom nepřijít o oko. Smetanu svařte a přelijte jí čokoládu. Vymíchejte do hladka a dejte trochu zatuhnout do lednice. Skořápky slepte a nechte 24 hodin uležet.

  
Myslím, že tahle náplň snese ještě nějaké kyselé oživení uvnitř na vyrovnání chutí, ale sacharonarkomani ať klidně užívají bez náplně. Co si do makronek případně naládujete, to už nechám na vás. Mně se ty moje takhle tuze líbí a moc se těším, až za pár týdnů ochutnám a zase pocítím to intimně známé dloubnutí výčitek svědomí, že tohle bych opravdu, ale opravdu jíst neměla. No ale co bych pro vývoj lidstva neudělala, někdo ty oběti přinášet musí a někdo taky musí myslet na princezny, aby byly spokojené. Jako ta naše.


Žádné komentáře:

Okomentovat