Nuselska kuchta

Nuselska kuchta

9. 5. 2014

PRO LEMRY A NEKUCHAŘE - BANÁNOVÁ ZMRZKA

Tahle kuriozitka se ke mně dostala teprve loni a teď nastal ten správný čas se o tuhle znalost podělit. Ale je dost dobře možné, že tady objevuju Ameriku, Austrálii a ještě nějaký ten světadílek, přitom vy už dávno máte pultový mrazák, protože vyrábíte kopce a kopce banánové zmrzliny týdně. Tak se se mnou alespoň poradujte z téhle geniálně jednoduché dobroty, kterou máte během tří minut hotovou. A i když se budete hodně snažit, nejde to moc zkazit.. 


Nejsem ani malý, ani velký chemik, důvod, proč kouzlo banán + mixer = zmrzlina funguje, mi tedy není úplně jasný. Zato je mi úplně ukradený. Hlavně že to funguje. Malým i velkým chemikům hodím rukavičku a řeknu, že jsem se dočetla, že je to snad vysokým obsahem pektinu v banánech. Pak by to ale muselo fungovat i s jablky nebo citrusy, které jsou také na pektin bohaté, ale jen tak od boku hádám, že z jablek tuhle heboučkou krasavici prostě neuděláme.. Pektinu ale existuje hodně druhů, takže pektin v banánech bude asi nějaký mrazákův a mixérův kámoš, protože s ním to prostě jde!



Dneska si odpočineme od seznamu ingrediencí, popisu postupů a ostatních volovinek. Prostě vezmete banány, oloupete, drsňáci ani to ne, nakrájíte na kousky, dáte do mrazáku na hoďku až dvě, proženete mixérem a máte zmrzku jako cumel. Pro méně cumlovatou použijte méně zralé banány, čím zralejší, tím sladší. Můžete si jí mixnout jednodruhovou, můžete ale samozřejmě libovolně doplňovat a obměňovat. Vyprázdněte do ní vanilkový lusk, přimíchejte pár lžic arašídového másla (strašná dobrota, mimochodem), přidejte čerstvé ovoce, sypněte opraženými ořechy, variací je nespočet. Až se zase příště zničehonic ohlásí vaši hladoví, veganští, váhu si hlídající příbuzní, že u vás za dvě hoďky budou na ten oběd o třech chodech, vy ještě v pyžamu si už nemusíte rvát vlasy ještě na natáčkách, protože minimálně jeden chod máte z krku!


 

Co říkáte? Já myslím, že může být, ne? Co? Hm? Nebo když to srovnáte s tím výletem na Kokořín, tak nic moc? Za mě v pořádku. A navíc, jak říká maminka v mém oblíbeném anglickém sitcomu Miranda "SUCH FUN!" :)

Žádné komentáře:

Okomentovat